Back to Blog

5 tips til hvor du finder inspiration til dit næste maleri eller tegning

billedsprog fernisering findmotiver inspiration kreativitet kreativtbrændstof maleri motiver museum ordsprog pinterest tegning udstilling Oct 17, 2019

Står du også med penslen eller tuschen i hånden og tænker på, at nu står du her ENDELIG, og hvad pokker er det lige du skal male eller tegne?

Du er løbet tør for idéer, inspirationen "has left the building" og du står og glor på et hvidt lærred og en hulens masse lækker maling, som du lige har købt i en kreativ rus inde i byen.

I dag får du 5 tips til at finde inspiration lige om hjørnet (næsten ihvertfald)

 

Tip #1 Find motiver på Pinterest

Pinterest er det oplagte sted at finde inspiration til de motiver eller farvekombinationer du søger. Her kan du lave en opslagstavle med kun fugle, mønstermix eller fede illustrationer af noget særligt. Pinterest er temmelig intuitivt og det er nemt at gå tilbage og se, hvad du selv har kreeret og inspirationen er visuel indbydende. Det er min nummer et for tiden.

Tip #2 Billedsprog på et sølvfad

Poesi og ordsprog har det med at svømme over at lækkert billedsprog, som du nemt kan blive inspireret af. Forleden dag så jeg denne her geniale plakat fra DIALÆGT, hvor danske vendinger er blevet oversat til dansk, f.eks. “Prutte om prisen” blev oversat til “Fart about the Price”. Når det bliver oversat bliver det (for mig) endnu mere tydeligt, at det netop er billedsprog. Og billedsprog - det kan males og tegnes.

Brug vendingerne som inspiration til dit maleri eller din tegning.

Prøv engang!

 

 Tip #3 Find en random dingenot derhjemme

Der er altid en rodekasse et sted. Eller noget legetøj, som du har gemt, hvis nu en dag dine børn gerne ville lege med Flexi Trex igen. En lila dino, som den på billedet. Der er ingen grænser for, hvilke dingenoter, der dukker op. Men, ok, jeg er også selv i flytterod for tiden, så der er masser af tage af her.

Du kan lave et tema, lad os sige "det man bruger i et køkken", og så ellers finde ting, som er sjove at tegne. Jeg ved det, en tallerken er måske ikke det mest sexede at tegne, men der er mange fede ting i et køkken, som kunne være sjove i et maleri eller en tegning.

Mulighederne er nærmest uendelige, jagten på dingenoterne er hermed officielt igang!

Tip #4 Udstillinger giver kreativt brændstof

Du ved det jo godt!

Udstillinger er fede at tage på, og giver en masse kreativt brændstof. Det eneste det faktisk kræver er at du tager afsted!

Jeg elsker at tage på Louisiana f.eks., der er bare noget ekstra cool og 70´er-casual over at gå rundt i de lange gange på Louisiana og snuse stemningen ind. De mangler god kaffe (men, jeg er også datter af en kaffemand, så er måske lidt sippet). Alt i alt er der altid nye ting at se på på Louisiana og der er selvfølgelig også de gamle travere, som jeg er vild med at gense.

Det kan også være en mindre fernisering på et lille galleri. Her får du en mere intim oplevelse og kommer tæt på kunsten på en anden måde. Herligt, hvis du spørger mig!

Tip #5 En dame ved busstoppestedet

I sommerferien var vi i Spanien. Men, vi var også lige et smut forbi Gibraltar en dag, og var på en skøn guidet tur rundt og se den smukke ø. Da vores bil stod på den anden side af grænsen skulle vi med bussen, for at komme tilbage til Spanien.

Her mødte jeg den spanske dame og hendes datter. Hun var skøn. Jeg blev forelsket i spejlbrillerne og det lila hår. Jeg fortalte hende, eller øhhh....jeg brugte en slags gæt og grimasser fakter, for at få lov til at tage et billede til mit kreative virke. Hun sagde ja, og blev helt glad og overrasket så det ud til. Jeg husker ikke hendes navn, men jeg vil tegne hende en dag.

Hvilken personlighed har du set i dag, som du er blevet inspireret af? Manden med det lange skæg i kiosken? eller den lille baby med de store runde kinder og smilende øjne? Måske er det en ung pige med et kæmpestort tørklæde med frynser, som du lige så på vej over til svømmehallen.

Jeg håber jeg har været med til inspirere dig til at kaste dig over dit næste kreative projekt.

Stor hilsen

Kicki

 

 

 

Don't miss a beat!

New moves, motivation, and classes delivered to your inbox. 

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.